Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
alfredsson

2014 är inte 2002 – eller?

Ende man kvar från debaclet i Salt Lake City. Inför OS-kvartsfinalen ser ändå inte Daniel Alfredsson några likheter mellan Slovenien 2014 och Vitryssland 2002.

– Ingenting, om jag ska vara ärlig. Det har inget med den här matchen att göra känner jag, säger NHL-veteranen efter tisdagens besök i den kyliga träningshallen vid Bolsjoj-palatset i Sotji.

– Det är en utmaning i sig att ha det stora favoritskapet på sig kanske, men jag tror att de flesta av oss är vana vid viktiga matcher och sådana här situationer.

På pappret är det ändå lätt att dra paralleller. Då, för tolv år sedan, skulle det stjärnspäckade Tre Kronor enkelt avfärda ett Vitryssland som bara hade en enda NHL-spelare i truppen och därutöver bland andra en man från då allsvenska Skellefteå.

Nu ska stjärnspäckade Tre Kronor möta Slovenien – som också bara har en NHL-spelare. Och tre man från allsvenskan.

Enligt Alfredsson är dock alla medvetna om att det kan bli en tuff match.

– Det vet vi om. Förhoppningsvis kan vi ta kommandot från start. Det är vårt drömscenario: att kliva ut och sätta tempot och ta taktpinnen på en gång.

I Anze Kopitar har dessutom Slovenien en spelare som inte Vitryssland var i närheten av för tolv år sedan.

– Jag gillar honom. Han är en spelare som styr och ställer, väldigt stark med pucken, vrider, vänder, vill gärna dra på sig folk för att hitta luckor till andra spelare. Det är en ganska komplett spelare som jag ser det, en av toppspelarna i NHL, säger Daniel Alfredsson.

Mest läst