Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Dick Last

2010 ser ljust ut för Öis

Öis ser ut att gå in i 2010 med en stark trupp på papperet. Största frågetecknet just nu är när, och om, Sebastian Johansson blir klar.

Inga bud har tagits emot på nyckelspelare som Álvaro Santos och Pavel Zavadil, som båda fortfarande står under kontrakt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Truppen ser väldigt fin ut och påminner mycket om den som vi spelade med i höstas. Då höll vi allsvensk klass och med tanke på det har vi stora chanser att gå upp direkt, säger Dick Last.

Sebastian Johansson, som i somras lånades in från Halmstad, har Öis jobbat länge med att få loss. Den processen fortsätter och klubbarna är än så länge inte överens.

Dessutom fortsätter Öis att föra diskussioner med både Marcus Allbäck och Magnus Källander om tänkbara samarbeten.

Klart är att David Stenman och Martin Dohlsten lämnar, men inte var de båda ska spela. Ljungskile och Trollhättan har visat intresse för Christian Lindström, som är på väg bort trots gällande kontrakt. Roy Miller har ett år kvar på sitt kontrakt med Rosenborg, och kommer inte att spela med Öis nästa år.

– Han hade varit intresserad av en förlängning om vi hängt kvar. Nu har han istället börjat titta på möjligheten att spela i USA, för att ha närmare hem till familjen i Costa Rica, säger Dick Last.

När det gäller Wanderson-affären har Gais fortfarande inte gjort klart med någon köpare.

– Men det kan bli klart under den här veckan. Vi hoppas fortfarande på det, säger fotbollsansvarige Tony Persson, som alltjämt har två spekulanter på brassen.

IFK ligger lågt efter köpet av Pär Ericsson. Än så länge finns inte heller några bud på Tobias Hysén.

– Vi får se vad som händer, men vi hoppas på att få behålla honom, säger sportchef Håkan Mild.

Mest läst