Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

LAGBOK MED KLUBBA

18-åringen häktad för dubbelmordet

Den anhållne 18-åringen häktades på fredagsförmiddagen på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Bergsjön för tre år sedan.

Efter en halvtimmes häktningsförhandling bakom stängda dörrar följt av tio minuters överläggning, meddelade rättens ordförande rådman Mats Ihlbom tingsrättens beslut:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- (18-åringen) häktas på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord i två fall. Åtal skall vara väckt 7 mars.

Vid beskedet sänkte 18-åringen sitt ansikte i händerna i vad som syntes vara en åkallan av högre makter.

Han gjorde också ett tecken till två kamrater på säkerhetssalens åhörarbänk, vilket tolkades som en begäran att de skulle be för honom.

18-åringen var klädd i gymnastikskor, svarta byxor och en rödblå jacka vars röda huva han behöll på, hårt åtknuten, under den korta tid förhandlingen var offentlig.

Genom sin advokat Magnus Johansson hade han förklarat sig oskyldig och begärt att bli satt på fri fot.

Enligt kammaråklagare Stina Lundqvist framkom inget oväntat under förhandlingen. Hon yrkade på fyra veckors tid fram till beslut om åtal men fick nöja sig med två veckor.

Skulle ni ha blivit klara med utredningen på fyra veckor?

- Det vet jag inte. Det är ändå ett gammalt mord där vi gjort mycket av utredningen. Dessutom handlar det om en ung person som är misstänkt och då skall vi vara snabba.

Flera anhöriga till ett av mordoffren var på plats i tingsrätten.

- Vi hoppas att 18-åringen berättar. Vi vill veta vilka som gjorde det och varför, säger den anhörige, som påpekar att familjen under de dryga tre åren som gått inte försökt göra några egna efterforskningar utan överlämnat allt till polisen.

Advokat Roger Eriksson var tidigare i utredningen förordnad som målsägandebiträde för mordoffrens familjer. Detta var i det skedet av utredningen när två, nu helt friade män, var misstänkta.

Eriksson har nu återinträtt som ombud för offrens familjer men tingsrätten hade i går inte tagit ställning till hans begäran om förordnande varför han inte fick närvara när tingsrätten stängde dörrarna.

Advokat Eriksson hoppades att den nu pågående utredningen ska ge klarhet i vad som hände i lägenheten på Siriusgatan natten mellan 6 och 7 januari 2011.

- Jag vill uppmana alla som har något att berätta om händelserna att kontakta polisen, sa Eriksson.

Mest läst