Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

18-åring erkänner drogrån

En 18-årig kvinna, som misstänks vara frontfigur i en liga som har drogat och rånat unga män i Malmö, häktades på lördagen.

Totalt sex personer misstänks för inblandning i ett rån av en 25-årig Malmöbo, som nyligen trädde fram i TV3:s Efterlyst.

I lördags ställdes kvinnan och fyra av männen, 19–23 år gamla, inför häktningsdomaren i Malmö.

De fyra männen är mellan 19 och 23 år gamla och misstänks ha hjälpt kvinnan stjäla en mängd värdesaker hos det senaste brottsoffret, en 25-årig man. Han mötte kvinnan i samband med ett nattklubbsbesök den 23 januari och bjöd hem henne.

Väl där slog kvinnan upp en drink som hon blandade från en medhavd flaska. Mannen drabbades av en tio timmar lång blackout och när han vaknade var lägenheten länsad.

– Att han var borta så länge tyder på att de inte har haft någon koll på vad och hur mycket de har gett honom. Det visar på en uppenbar likgiltighet för andra människors liv. De har försatt honom i livsfara, säger kommissarie Lennart Sverremo, chef för Malmöpolisens spaningssektion.

Vilken drog som använts är än så länge oklart, man inväntar provsvar från Rättsmedicinalverket.

– Men vi har våra misstankar om vad det kan vara, säger Sverremo.

De fem som stod inför häktningsdomaren i dag är än så länge bara formellt misstänkta för rånet mot 25-åringen, men utredningen omfattar redan nu ytterligare två liknande händelser i Malmö samma vecka. Och i samband med att 25-åringens fall togs upp i tv-programmet Efterlyst i onsdags strömmade en mängd tips in till polisen.

– Vi måste sålla bland det som kommit in innan vi kan säga om där finns något med någon substans i, säger Lennart Sverremo.

Både han och åklagare Albrektsson bedömer bevisläget som gott. Man har bland annat säkrat tekniska bevis på brottsplatsen och övervakningsbilder från nattklubben.

18-åringen och de fyra unga männen häktades misstänkta på sannolika skäl för grovt rån.  Kvinnan och en av männen har erkänt att de drogade ned det 25-åriga rånoffret i dennes lägenhet och tömde bostaden på alla värdesaker.

En 25-årig man, som erkänt att han tagit ut stora belopp med hjälp av ett bankkort som stals vid det omskrivna drogrånet i Malmö i januari, släpptes efter erkännandet. Han ska inte ha deltagit i själva rånet, skriver Sydsvenskan.

Mest läst