Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Så här såg det ut när den tidigare kattmördaren härjade i Göteborg.
Så här såg det ut när den tidigare kattmördaren härjade i Göteborg.

16-årig kattdödare har erkänt

En 16-årig kille har erkänt samtliga nio fall av misshandel och dödande av katter, uppger kammaråklagare Madeleine Berndt Stragnér.

16-åringen sitter anhållen och kommer att genomgå ytterligare förhör under fredagseftermiddagen.

- Den misstänkte 16-åringen har i förhör med polisen erkänt samtliga misstankar om djurplågeri, säger polisens presstaleskvinna Ulla Brehm. Hans erkännande styrks av annan bevisning.

Detta medför att den unge mannen erkänt att det är han som ligger bakom de nio fallen med dödade katter som inträffat i trakterna kring Högsbo och Högsbohöjd mellan november 2011 och 1 maj i år.

16-åringen hämtades till förhör under torsdagsförmiddagen. Därefter hölls ett förhör med honom varefter åklagaren fattade beslut att han skulle anhållas.

Hans försvarare är advokat Göran Franzén.

Hur har din klient reagerat inför anklagelserna?

- Jag träffade honom en kort stund ensam i går och närvarade vid förhöret. Det är svårt att läsa av honom men han har fungerat på ett ganska normalt sätt. Det finns inget uppseendeväckande, säger Franzén.

Hos polisen betonar man det tillfredsställande i att kattdödandet nu av allt att döma upphört.

- Det känns naturligtvis väldigt bra för alla oroliga människor, kattägare och andra, att de nu kan andas ut och känna lättnad över att polisen hittat den som gjort detta, säger Ulla Brehm.

Mest läst