Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Plikta byggs ut till utflyktslekplats och väntas locka både små och stora besökare från vida omkring.

14 miljoner satsas på Plikta

Plikta får större yta, utegym och en stor val. Park- och naturnämnden satsar 14 miljoner kronor på att bygga ut lekplatsen.

I dag är Plikta en av Göteborgs allra populäraste lekplatser. I och med upprustningen blir det stadens första så kallade utflyktslekplats, tänkt att locka både stora och små.

- Konceptet handlar om att man vill ha in fler generationer, fler människor, som kan ha roligt tillsammans. Det kommer exempelvis finnas större ytor för picknick. Vi bygger även ett utegym för vuxna i anslutning, säger Jakob Andreasson, planeringschef på park- och naturförvaltningen.

Karuseller och studsmattor

Barnen kommer att kunna klättra och åka rutschkana på en 15 meter lång val. Fler sittplatser, högre tillgänglighet med gummiasfalt samt karuseller och studsmattor utlovas också. Ytan ökar med några tusen kvadratmeter.

- Detta är ett komplement till vardagslekplatserna. Det finns ett behov av några unika lekplatser runt om i staden som kan bli utflyktsmål. Man kan säga att det främjar integration, folk ska åka över hela staden hit.

Park- och naturnämnden har skickat ärendet vidare till kommunstyrelsen för beslut om starttillstånd. Vid grönt ljus kan arbetet börja i april och vara klart i september, enligt Jakob Andreasson.

Fler utflyktslekplatser

Ytterligare ett antal utflyktslekplatser planeras runt om i Göteborg. Positivparken i Frölunda ligger närmast i tid och ska vara klar under 2012. I Angeredscentrum väntas en större lekplats stå färdig 2013.

Prislappen för ombyggnaden av Plikta blir 14 miljoner, fyra mer än tidigare beräkningar.

Mest läst