Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

12-åring misstänkt för pistolrån

En tolvårig pojke från Bergsjön misstänks för ett rånförsök, utfört med pistol.

12-åringen är dock för ung för att ställas inför rätta. Under torsdagen åtalades i stället en 15-årig kamrat för inblandning.

Det var den 14 januari som en 23-årig man utsattes för ett rånförsök i centrala stan. Tre unga killar närmade sig honom på Norra Hamngatan och den ene frågade:

- Var det du som slog min bror?

23-åringen, som skulle träffa sin fästmö och sedan gå ut på restaurang, hotades med ett skjutvapen och trängdes upp på en trappa vid Tyska kyrkan. Den som höll i pistolen var en tolvåring.

- Jag gillar inte att behöva skjuta folk. Men jag har gjort det förr och jag kan göra det igen om det behövs, konstaterade pojken, enligt uppgift i förundersökningen.

23-åringen uppmanades att gå till en bankomat och hämta ut pengar till trion. Men han hävdade att hans kontokort var spärrat och kunde sedermera ta sig ur situationen.

Det tre grabbarna – 12, 13 och 15 år gamla – greps efter en timme på Schillerska gymnasiets skolgård. Där hade de gett sig på ett annat gäng, som larmade polis.

23-åringen åkte med patrullen och kunde identifiera 12-åringen och 15-åringen. Det är endast den sistnämnde som nu ställs inför rätta.

12-åringen vistas numera på ett boende utanför Göteborg.

Mest läst