Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

12-åring misstänks för våldtäktsförsök

En kvinna i Borås utsattes på torsdagskvällen för ett våldtäktsförsök. Den misstänkte gärningsmannen är gripen. Han är 12 år gammal.

Polisen fick klockan 19.15 larm om att pojken överfallit och försökt våldta en ung kvinna vid Myråsskolan i stadsdelen Brämhult.

Kvinnan, som är 19 år, och pojken hade åkt med samma buss. När hon gick av åkte pojken vidare till nästa hållplats. Där steg han av och började gå mot kvinnan.

När de möttes tog tag han tag i henne och slog henne med knytnäven i ansiktet. Sedan drog han ned hennes byxor till knäna och sade att han ville ha sex.

Höll fast 12-åringen

Överfallet skedde på trottoaren mitt i ett villaområde. Ett par som bor i närheten hörde kvinnans skrik på hjälp och sprang ut.

- Det var ett mycket rådigt ingripande, säger Bo Dahleman, inre befäl vid Boråspolisen, till Borås Tidning.

Paret höll fast 12-åringen tills polisen kom. Kvinnan togs om hand.

- Hon har bland annat blivit slagen i ansiktet och fördes med ambulans till sjukhus, säger Bo Dahleman, inre befäl hos Boråspolisen.

Pojken är misstänkt för försök till våldtäkt. Sociala myndigheter och pojkens föräldrar deltog under de förhör som hölls med honom under torsdagskvällen.

Flera överfall i området

Tre flickor eller unga kvinnor har blivit överfallna eller ofredade på ett par dagar i närområdet.

En 15-årig flicka blev i tisdags överfallen i en gångtunnel på Hässleholmen och kort därefter blev en 18-årig kvinna attackerad på Ekgatan i Brämhult Hon var på väg från bussen när en pojke kom ikapp henne. Vid bägge tillfällena pratade personen om sex, samtidigt som han slog och sparkade sina offer.

Enligt Radio Sjuhärad ska en pojke förhörts i onsdags misstänkt för att ha attackerat de två unga kvinnorna. Han släpptes efter förhöret.

- Vi vet ännu inte om det finns något samband mellan de olika händelserna, säger Bo Dahleman.

Enligt pressjouren på Borås sjukhus är kvinnan fysiskt sett lätt skadad.

Överlämnas till socialtjänsten

12-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare. Eftersom pojken inte är straffmyndig kommer han, enligt polisen, att överlämnas till socialtjänsten.

Mest läst