Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
892688.jpg

11.00: Träffa politiker och planerare i Nordstan

Fyra politiker med varierande åsikter och tre experter.

Det är de som skall diskutera och svara på GP-läsarnas och publikens frågor om Västsvenska paketet, Västlänken och trängselskatten i Nordstan i dag.

Kommunalrådet Kia Andreasson (MP) har länge kämpat för bättre kollektivtrafik och mindre biltrafik.

Roland Rydin (M), ledamot av kommunfullmäktige sedan drygt 20 år, har varit med om alla de stora besluten.

Mattias Jonsson är ombudsman i IF Metall och riksdagsledamot för socialdemokraterna.

Vägvalets Theo Papaioannou hamnade i kommunfullmäktige i Göteborg tack vare motståndet mot trängselskatten.

Eva Söderberg, pressansvarig för trängselskatten på Transportstyrelsen, kan det mesta om trängselskattezonen, betalstationernas funktion och betalningen av trängselskatten.

Max Falk, ansvarig för strategisk planering på Trafikkontoret i Göteborg, har jobbat med placeringen av betalstationerna på de kommunala vägarna medan Per Lindholm på Trafikverket utrett placeringen av betalstationerna på de statliga vägarna. Tillsammans kan berätta om de förväntade effekterna av trängselskatten.

Hundratals mejl har strömmat in till GP sedan vi började publicera granskningen av Västlänken. Många vill ha svar på frågor om alternativa lösningar, betalstationernas placering, den politiska processen och hur ­systemet skall fungera.

Ställ dina frågor i Nordstan

I dag, fredag, med start klockan 11.00 börjar utfrågningen om Västlänken och trängselskatten. Platsen är torget mellan Femman och Hemköp i köpcentret Nordstan. Panelen kommer att svara på så många frågor de kan

GP:s krönikör Sarah Britz leder utfrågningen, och flera reportrar, där­ibland Christer Lövkvist och GP:s trafikreporter Ulf Nyström kommer vara på plats.

Publiken i Nordstan kommer att få möjlighet att ställa frågor.

Har du frågor eller synpunkter på Västlänken och trängselskatten får du en unik chans att framföra dem till makthavare och experter.

Du kan också mejla dina frågor till [email protected].

Kan du inte komma dit går det bra att följa och delta i debatten via liverapporteringen på gp.se, direktsänd webb-tv samt på Twitter under hashtag #Västlänken

Du kan också¨följa debatten i mobilen: Har du Iphone eller Windows-mobil hittar du direktrapporten i din GP-app. För Android och övriga mobiler fungerar mobilsajten http://m.gp.se bäst.

Du hittar vår samlade bevakning om Västlänken på gp.se/nyheter/goteborg/trangseltrafik

Mest läst