För 4 personer
25 minuter
600 g lövbiff
100 g färska champinjoner
1 gul lök
smör och rapsolja
1-2 tsk torkad, flisad chili
2 dl grädde
2 dl vatten
1 bunt grön sparris
1 msk konc. kalvfond
1 msk fransk senap (dijon-typ)
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och svartpeppar
1 msk strimlad basilika
Att äta till:
400 g torkad pasta
blandade blad
extra chili
Gör så här:
1. Se till att saltat vatten kommer på spisen. Lägg i pasta.
2. Strimla lövbiffarna. Skär champinjonerna i skivor och skala samt hacka den gula löken. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i ganska het panna. Sänk värmen efter någon minut och tillsätt svamp och lök. Låt allt blandas under en dryg minut.
3. Tillsätt hälften av chilin, mängd efter egen smak, och rör ned grädde och vatten. Låt allt koka upp, lägg i sparris skuren i bitar samt kalvfond och senap. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sänk värmen och sjud i 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och färsk basilika.
4. Servera med den färdiga pastan och blad. Toppa gärna med extra chili.
Dan Strandqvist/TT