Gör så här:
1. Blanda ett halvt kilo köttfärs med ett ägg, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma fyra ganska tjocka biffar som steks i medelvarm panna i lika delar smör och rapsolja, cirka 4 minuter per sida
2. Rosta tekakorna i brödrost (mindre fett) och stek äggen. Lägg upp de rostade bröden på tallrikar och placera en biff på varje. Toppa smörgåsarna med stekta ägg.
3. Garnera med strimlad isbergssallad, skivade tomater och saltgurka samt några kryddiga fefferoni. Den som vill kan komplettera med några krispiga pommes frites.
För 4 personer
20 minuter
500 g köttfärs, gärna blandfärs
1 ägg
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
4 mindre tekakor
4 ägg
isbergssallad
2 tomater
2–3 saltgurkor
4 fefferoni
pommes frites