Krogmat på köksbordet

ANNONS
|

Gör så här:

1. Blanda ett halvt kilo köttfärs med ett ägg, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma fyra ganska tjocka biffar som steks i medelvarm panna i lika delar smör och rapsolja, cirka 4 minuter per sida

2. Rosta tekakorna i brödrost (mindre fett) och stek äggen. Lägg upp de rostade bröden på tallrikar och placera en biff på varje. Toppa smörgåsarna med stekta ägg.

3. Garnera med strimlad isbergssallad, skivade tomater och saltgurka samt några kryddiga fefferoni. Den som vill kan komplettera med några krispiga pommes frites.

För 4 personer

20 minuter

500 g köttfärs, gärna blandfärs

1 ägg

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Att äta till:

4 mindre tekakor

4 ägg

isbergssallad

2 tomater

2–3 saltgurkor

4 fefferoni

pommes frites

ANNONS