Filippa Curmark blev målskytt när Göteborg FC besegrade Nordsjälland.
Filippa Curmark blev målskytt när Göteborg FC besegrade Nordsjälland. Bild: NICKLAS ELMRIN

Stjärnan om delikatessen: "Jag har tränat en del"

Filippa Curmark placerade läckert in frisparken som säkrade Göteborg FC:s seger mot Nordsjälland – och var bara en stolpträff i från att göra det två gånger om. Det är extratimmarna som betalar sig.
– Jag brukar köra en del efter träningarna, säger Curmark.

|

Det blev visserligen bara 2–0, men det var klasskillnad när Göteborg FC träningsspelade mot danska Nordsjälland. Efter segern mot Linköping i Svenska cupen fick laget chansen att fortsätta slipa detaljer innan allvaret fortsätter.

Och när det kommer till detaljer så är fasta situationer en av dem och där hade GFC:s Filippa Curmark uppvisning mot Nordsjälland.

Pauline Hammarlund hade gett laget ledningen på nick redan efter sex minuter och i slutet av den första halvleken kom Curmarks delikatess.

Hon fick frisparksläget strax utanför straffområdet och efter en perfekt touch skruvade Curmark in bollen precis innanför den bortre stolpen.

– Det var ett bra läge. Jag gick mest på precision och lade den i hörnet. Målvakten stod nästan mitt i målet så det var bara att välja hörn, säger Filippa Curmark.

Träffade virket

I slutet av den andra halvleken var det dags igen.

Den här gången lite till vänster istället för höger och med lite längre distans till målet, men det blev farligt ändå.

Curmark slog bollen över muren och skruvandes mot första hörnet, men stolpen stoppde GFC-stjärnan från dubbla frisparksmål i matchen.

Efteråt avslöjar hon att det är extraträningen som betalar sig.

– Jag har tränat en del på det. Det är någonting jag tränar på efter träningarna och när läget finns så är det ju ändå en målchans, säger Curmark.

Roddar närmar sig formen

Spelmässigt var första 45 minuterna klart bättre än de andra för GFC:s del, men laget hade klart mest boll genom hela tillställningen och vann helt rättvist.

Formen är god och det börjar den bli även för GFC-spelaren Julia Roddar. 28-åringen har dragits med ryggproblem under vintern, men börjar vara tillbaka där hon vill vara igen.

– Nu handlar det mest om att komma tillbaka konditionsmässigt. Man märker att det gick några veckor där jag inte kunde köra fullt. Det började i december, men jag körde på ändå. Men i januari blev det bara värre och värre så då fick jag ta hjälp. Jag har fått övningar för att stärka upp den och det känns bättre, säger Julia Roddar.