Frölundas Lucas Raymond stod för två mål när Frölunda besegrade Linköping med 4–1 på bortaplan. Bild: PETER HOLGERSSON

Raymonds succékväll gav serieledning

Två mål av Lucas Raymond. Säsongens första av Max Friberg. Och en veckans tredje raka seger för Frölunda – som återigen leder SHL!

|

Frölunda har en hundraprocentig vecka bakom sig. 8–2 mot Färjestad i Champions Hockey League i tisdags, 7–1 mot Leksand i SHL i torsdags – och så 4–1 mot Linköping under lördagen.

Tre matcher, tre segrar, förkrossande 19–4 i målskillnad.

– Vi hade två fina prestationer tidigare i veckan. Vi måste få den här matchen att betyda lika mycket för oss, sa Roger Rönnberg inför nedsläpp – och fick se sitt Frölunda gå ut och skjuta 14 skott mot Linköpings keepern Jonas Gustavsson i den första perioden.

Men första målet, det kom inte förra i andra perioden.

Samuel Fagemo, en av banans bästa, grävde fram en puck i anfallszonen – och serverade ett perfekt pass till 17-åringen Lucas Raymond.

Han siktade – och snärtade in ledningspucken i krysset.

– Jag fick en grym pass – och det var bara att skjuta och hoppas på det bästa, sa Raymond i C More-intervjun.

Både kapten Joel Lundqvist (skadad) och Johan Sundström (oklar frånvaro) saknades i mötet – och in klev just målskytten Raymond och Sebastian Stålberg. Lägg till det SHL-debut för Frölundas störste talang genom tiderna. 18-årige Elmer Söderblom mäter nämligen 201 centimeter och väger 103 kilo.

Linköping kvitterade kort efter Frölundas ledningsmål när Theodor Lennström slarvade med pucken. Joe Whitney petade in en puck snyggt bakom stabile Niklas Rubin i Frölundas mål.

– En ganska sömnig insats av oss så här långt. Vi behöver vara mycket skarpare om vi ska ha med oss poäng hem. Vi spelar alldeles för mycket i sidled ... vi måste spelare snabbare och rakare framåt, sa Roger Rönnberg inför tredje perioden.

Men då väntade Frölundas tredjeperiod, ni vet … de som brukar vara starka.

Och, ja – det fick även LHC erfara.

För även om det stod och vägde så tog Samuel Fagemo fart – och väggade sig igenom Linköpings försvar via Jacob Peterson. Fagemo avslutade med att sätta dit 1–2 – och därmed hade Frölunda grepp om periodvinst nummer 13 i period tre.

Laget har tre oavgjorda, fyra förluster – och alltså 13 vinster i period tre!

En stund senare utökade nämligen talangen Lucas Raymond på egen hand- 1–3 och där var matchen vunnen – och Frölunda hundraprocentiga den här veckan.

Därmed övertar FHC serieledningen i SHL – och i tom kasse ökade Max Friberg på till 1–4. Det var hans första mål för säsongen och hans leende gick det inte att missa.