Ineffektivt Gais föll mot Syrianska

En tidig kalldusch i andra halvlek bäddade för Gais första förlust sedan Patrik Ingelsten tagit över som huvudtränare. Grönsvart låg på för en kvittering i slutminuterna, men fick se sig besegrade med 0–1.
– Det är ett dåligt mål vi släpper in, säger Gais-försvararen Carl Nyström.

|

Den som släntrade in på Gamla Ullevi i samband med vattenpausen halvvägs in i första halvlek hade egentligen inte missat någonting.

Sommarhettan grillade såväl de cirka 1 800 åskådarna som spelarna på plan, och lagen verkade inte ha några planer att slita ut sig i inledningen.

– Det var tre dagar sen vi spelade, en vecka för dem. Så det är klart att det är tufft satt kliva ut här. Det var lika varmt i dag som för tre dagar sen, konstaterade Gais-tränaren Patrik Ingelsten.

Den sista halvan av första halvlek var däremot desto mer innehållsrik – och det handlade främst om fysiskt spel. Paolo Marcelo fick en smäll mot ryggen efter knappa halvtimmen, i sekvensen därpå låg en Syrianskaspelare ner med en varning på Netinho som resultat – och strax efter det stod Gais Predrag Randjelovic för en riktig nacksving – ostraffat den gången.

Tungt baklängesmål

Sådär höll det på, men snart kom även lägena.

Syrianskas Elias Durmaz gick ner i straffområdet efter en kollision med redan varnade Netinho. Syrianskabänken skrek efter straff, men Gais klarade sig från den olycka som förmodligen också inneburit en utvisning på brassen.

Tidigt i andra kom chocken för Gais. Hemmalaget hade styrt de få minuter som spelats, men på en kontring kunde Syrianskas Andrew Stadler nicka in ledningsmålet.

– Det är ett dåligt mål vi släpper in. En sån här match gäller det mycket att göra första målet och sedan hålla tätt, säger backgeneralen Carl Nyström, som också hänvisade till väderleken.

– Det är varmt ute och vi har spelat många matcher, konstaterade han.

"Vi jobbar på här och nu"

Lagen fortsatte byta chanser, och då ett eventuellt 0–2-mål dömdes bort för offside med kvarten kvar levde matchen ända in på slutsekunderna.

Leonard Pllana var en av de som inte gav upp offensivt, och stod för en projektil utifrån med minuter från slutet. Skottet dök, men inte tillräckligt, och det kom att bli Gais sista läge i matchen.

– Efter deras mål tycker jag att vi kommer upp och försöker. Vi kunde absolut gjort något mer, säger Nyström.

Gais föll med 0–1, och inkasserar alltså lagets första förlust sedan Paulo Marcelos ankomst och sedan Patrik Ingelsten tog över som huvudtränare.

– Det är som sagt en dålig förlust. Men vi jobbar på här nu, krigar och försöker bygga spelet ännu mer för framtiden, säger Carl Nyström.