Landamäreskolan vid invigningen 2016.
Landamäreskolan vid invigningen 2016. Bild: Jonas Lindstedt

Naomi Abramowicz är välkommen att besöka Landamäreskolan

Louise Eriksson, rektor Landamäreskolan F-3, replikerar på Naomi Abramowicz gästkolumn "Ge elever väggar – inte kreativitetshöjande möbler" (22/4).

Det här är en replik på en ledartext. Åsikterna är skribentens egna.

ANNONS

Jag som rektor, mina pedagoger, mina elever och självklart också deras vårdnadshavare tar gärna emot dig på vår skola som numera är med och lyfter Biskopsgården. Den är som du vet nominerad till flera fina arkitektpriser. Men det som kommer slå dig mest som besökare är att vi har hittat så många olika vägar att möta elevernas behov. I vårt sätt att bedriva undervisning är både studiero och lust till lärande allmänt rådande.

Våra lokaler hjälper oss i vår strävan att gå ifrån de traditionella klassrum, som närmast kan beskrivas som helt öppna kontorslandskap där alla 25 elever sitter tätt ihop omslutna av fyra väggar, till att ge eleverna olika slags utrymmen och arbetsplatser. Lokaler som möter uppdragen i läroplanen och alla elever som en skola av idag rymmer. Du kommer möta elever som har möjlighet till lugn och ro men också till rörelse. Elever med skiftande behov som kan sitta nära varandra eller avsides men ändå ha tillgång till flera pedagoger med olika kompetenser för att möta just dem.

ANNONS

Om du kommer på en av våra månatliga dialogkvällar kommer du mötas av engagerade föräldrar som på alla möjliga språk gör sina röster hörda och bidrar till sina barns utbildning. De vill tillsammans med oss ha fortsatt höga förväntningar på att eleverna kommer gå långt i vårt föränderliga samhälle. Du kan också få prata med arkitekten som kan beskriva hur de pedagogiska idéerna som utarbetats av verksamheten kom till liv i utformningen av skolan. Hur han hjälpte oss att hitta lärmiljöer som möter skollagens intentioner om att främja alla elevers utveckling och lust att lära. Du kommer se att vår skola utstrålar hopp för vårt närområde och ger oss möjlighet att undervisa elever med olika förutsättningar i både stora och små sammanhang. Du kommer se att arkitektur kan hjälpa till att lyfta skolan. För du vill väl som vi se den svenska skolan utvecklas och bli en bro in i framtiden? Tillsammans får vi det att ske! Välkommen!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS