Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

1 200 supportrar utestängda från futsalderbyt

Efter det allvarliga supporterbråket på Avenyn bestämde arrangören att ingen mer skulle släppas in till futsalderbyt mellan IFK Göteborg och Gais på torsdagskvällen. Endast 200 personer kom in och kunde se matchen.

– Det är otroligt tråkigt att en liten klick ska förstöra för den stora massan som sett fram emot detta. Men vi måste bryta inflödet helt när polisen säger att säkerheten inte är garanterad, säger Martin Norén, ordförande IFK Göteborg Futsal som arrangerar matchen.

DIREKTRAPPORT FRÅN MATCHEN HÄR

När IFK Göteborg Futsal fick rapporter från polisen om att det var väldigt oroligt på stan fattade de beslutet om att direkt stänga alla insläpp till alla sektioner. Detta skedde strax före klockan 18 och endast 200 personer hade hunnit komma in på Lisebergshallen.

– Vi befarade att de som bråkade skulle röra sig mot arrangemanget och fortsätta bråket inne på arenan. Och att det till och med kanske skulle eskalera, säger Martin Norén.

Kvällens derby skulle vara fullsatt och Lisebergshallen har publikplatser för totalt 1370 personer. De cirka 200 som redan hade kommit in på arenan fick stanna kvar.

– Vi måste försöka hitta ett sätt att kompensera vår publik på något sätt, alla de som inte kom in, säger Martin Norén.

Det är ännu för tidigt att säga om de som inte kom in kommer få sina biljettpengar tillbaka, enligt Martin Norén. Han berättar också att tankar fanns på att låta matchen spelas inför tomma läktare på ett tidigt planeringsstadium.

– Eftersom vi haft en väldigt god samverkan med delar av supportergrupperna, men inte alla då vad det verkar, så beslutade vi oss för att vi skulle tro på detta och göra det till ett bra arrangemang.

Erik Bergkvist, kansli- och marknadschef för Gais, berättar att det finns en besvikelse hos de som missat kvällens match.

– Det är lite ledsamt och uppgivet både bland IFK- och Gaissupportrarna, men beslutet är taget och det var bara att skicka hem folk, säger han.

Han tycker att organisationen som har ordnat matchen har gjort ett bra jobb, men konstaterar att man inte kan värja sig mot vad som händer på Avenyn.

– Arrangörerna och polisen bedömde att man inte kunde hantera det nya läget, men det är ju väldigt tråkigt när tredje part får lida.

Hur reagerade de som fick vända i dörren?

– Det är klart att det blev besvikelse och att många blev förbannade, vilket man kan förstå, säger Erik Bergkvist.

Hur kommer ni att agera efter detta inom Gais?

– Vi gör en egen analys på ett eftermöte. Det tar vi med oss in i returmatchen.

När spelas den?

– Det är inte bestämt ännu och vi får väl se hur det blir med den.

Mest läst