Kalle Holmberg hade en tre-vlig eftermiddag på Parken. Arkivbild.

Norrköping i cupkvart efter kross

Fem mål på 29 minuter och hattrick av Kalle Holmberg. En rolig halvtimme tog IFK Norrköping till kvartsfinal i Svenska cupen när Halmstad mosades med förkrossande 7–0.

|

1861 åskådare på Parken i Norrköping fick gnugga sig i ögonen när 5–0 lyste på tavlan och bara knappa halvtimmen var spelad.

En smått osannolik start där det mesta handlade om anfallaren Kalle Holmberg.

Han rullade in 1–0 från nära håll i femte minuten, nickade oattackerad in Niclas Eliassons frispark till 3–0 i 13:e och fullbordade sitt hattrick med att skjuta 5–0 i 29:e minuten.

Dessutom spelade han fram David Moberg Karlsson till 4–0. Sebastian Andersson blev tvåmålsskytt och Nicklas Bärkroth fick också bidra i krossen.

Vidare på målskillnad

Holmberg hade gjort mål i båda de inledande cupmatcherna, mot Vänersborg (2–2) och Örgryte (1–1).

- Skönt att få göra mer än ett mål, sade han till C More.

Division 2-laget Vänersborg hade chansen att sensationellt vinna gruppen, men trots att skrällaget vann borta över Örgryte (3–1) och gick obesegrat genom gruppspelet avgjorde Norrköpings suveräna målskillnad.

Drama i grupp 5

IFK Göteborg såg ut att få en behaglig resa till kvartsfinal, ledde med 2–0 hemma mot allsvenska nykomlingen Sirius efter mål av Mikael Boman och Thomas Rogne, men slutet blev spännande. Sirius kom ifatt och ett mål till hade räckt för att vinna gruppen.

Nu gick IFK Göteborg vidare tack vare bättre målskillnad.

I grupp 5 hade trion Kalmar FF, Trelleborg och Landskrona alla chansen att vinna gruppen och samtliga ledde den under 90 rafflande minuter. När Kalmar slagit Gefle med 3–0 var man gruppetta, men Trelleborgs sena segermål (2–1) gav superettanklubben platsen i kvartsfinal.

Även superettankollegan Brommapojkarna är klart för kvartsfinal efter 4–1 borta mot Degerfors i den avgörande matchen.

Resterande fyra kvartsfinalister blir klara på söndagen.