Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1/10

Övergivna platser i världen

Runt om i världen finns många platser som har lämnats åt sitt öde av olika anledningar.

Det finns folk som har fått lämna sina hem på grund av att de har drabbats av naturkatastrofer som vulkanutbrott och översvämningar. Eller som i den hårt drabbade staden Detroit, USA, där många fått lämna sina hem på grund av hög arbetslöshet.

Staden som var känd som bilfabriksstaden nummer ett, är numera nästan en spökstad med övergivna bilfabriker, bostäder och offentliga lokaler som banker, bland annat.

Där ligger till exempel teatern Eastown Theatre som öppnades i början av 1930-talet. När den var i sin glans dagar fanns det plats för 2 500 besökare. Kända artister som Alice Cooper, Pink Floyd och Bob Seger har stått på scenen. Nu är teatern övergiven sedan många år tillbaka och den vackra teatern står och förfaller.

1984 hade Sarajevo vinter-OS, då byggdes det många arenor och hotell för besökare och de tävlande. Men kriget och brist på underhåll har gjort att dessa byggnader förfallit.

I Bangkok ligger en annan udda byggnad, det är en före detta shoppinggalleria där numera inga köpsugna turister går runt längre. Gallerian har tagits över av exotiska fiskar som flyttat in i källaren.

Fler platser som är övergivna:

Nio platser ingen längre bryr sig om

Mest läst