Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Genre polis

Överfölls av gäng och tvingades ta sms-lån

Sex personer rånade en man i 20-årsåldern på Södra Annebergsvägen i Partille under gårdagskvällen. Mannen blev bestulen på sin mobil, slagen och tvingad att beställa varor via sms-lån. Men nu har polisen gott hopp om att spåra gärningsmännen.

Det var vid åttatiden under lördagskvällen som polisen fick in larm om att en ung man hade blivit rånad och slagen på Södra Annebergsvägen i Partille.

Enligt anmälan hade ett gäng på sex personer attackerat mannen och rånat honom på mobilen. Dessutom har förövarna tvingat mannen att ta sms-lån och beställa varor för pengarna. Men här kan förövarna begått en tabbe. Det är nämligen sannolikt att transaktionerna och varornas destination går att spåra för polisen.

– Det gör att vi hoppas kunna komma vidare med fallet. För om det är uträknat så att varorna skickas till någon annan, kan det vara så att vi ser var beställningen är gjord, säger polisens presstalesman i Västra Götaland Ulla Brehm.

Polisen kommer även att gå igenom i fall gänget har fångats på bild av några övervakningskameror i området.

– VI har dessutom fått uppgifter på hur de ser ut och vad de hade på sig.

De tilltvingade sms-lånen har utförts på plats och därför är det möjligt att någon har blivit vittne till brottet.

– Skulle någon ha varit där kvart i åtta och sett en grupp röra sig får man gärna höra av sig, men det är möjligt att det inte synts på håll att ett brott begås, säger Ulla Brehm.

Spaning i området utan resultat. En anmälan skrivs, ingen gripen i nuläget.
Organisation

Mest läst