Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
dm

Örgryte värvar anfallare från Allsvenskan

Öis lagbygge inför återkomsten i Superettan är komplett. På onsdagen föll sista pusselbiten på plats när anfallaren Dardan Mustafa värvades från allsvenska Gefle.…– Han har hela tiden funnits högt upp på vår lista, säger Kalle Corneliusson i Öis sportråd.

Örgryte har letat efter en anfallare en längre tid, men nu är sökandet över. 24-årige Dardan Mustafa plockas in från Gefle IF.

– Det har varit på gång en längre tid. Det har varit svårt att få det på plats och hitta ett avtal som alla kan känna sig tillfreds med, säger Kalle Cournliusson, i Örgrytes sportråd.

Mustafa beskrivs som en stark target-spelare, något som kan bli väldigt nyttigt i Superettan för nykomlingen Öis.

– Han är väldigt stark i det felvända spelet, men han är också väldigt allround. Han har en stor kapacitet som han inte riktigt har fått visa i Gefle där han varit tredjevalet bakom Dioh Williams och Johan Oremo., säger Kalle Corneliusson.

Dardan Mustafa själv ser fram emot säsongen och när han satt ner med tränare Marcus Lantz häromveckan bestämde han sig.

– Det kändes rätt när jag träffade Lantz och han beskrev hur han vill att vi ska spela. Han vill gärna att en anfallare ska sticka i djupet och att den andra möter. Han vill spela en offensiv fotboll och det gillar jag, säger han.

Vänsterbacken Jacob Ericsson gjorde motsatt resa 2014 när han gick från Öis till Gefle. Och Dardan Mustafa hörde sig givetvis för med lagkompisen.

– Ja, jag snackade med Jacob och han hade bara bra grejer att säga om Öis.

Mustafa har missat en stor del av försäsongen med Öis, men han har tränat på med Gefle. Laget har bland annat varit iväg på träningsläger till Barcelona.

– Jag har tränat på bra, men det var länge sedan jag spelade match. Det ska bli kul att in i matchtempo igen.

Det återstår att se om Mustafa får speltid redan på lördag när Öis träningsspelar mot Norrby på Valhalla.

Mest läst