Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Öppet brev till de irakiska supportrarna

Detta är en skandal - Ni har skämt ur er och förstört för så många!

Till de irakiska supportrar som sprang ut på plan och jagade domare och spelare efter slutsignalen mellan P16 lagen Almadina och IFK Göteborg vill jag säga att ni borde skämmas. Ni har verkligen skämt ut er och visat att ni inte har med fotboll att göra.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det finns ingenting som rättfärdigar den typen av handlingar, vare sig det är en dålig domare eller möjliga provokationer från motståndarlagets spelare. Sådana saker kan man ha åsikter om och kan diskutera under och efter matchen men det ska stanna vid diskussioner och inte med den typen av ociviliserade handlingar.

Under Gothia Cup-veckan har jag tyckt att svensk massmedia faktiskt varit lite partiska till fördel för de irakiska lagen och den irakiska publiken. Det har varit många reportage både på TV och i tidningar och alla har varit så positiva och berömt så väl lagen och publiken. Man har sagt att det här är Gothia Cup när det är som bäst. Även Gothia Cup arrangörerna verkar ha varit extra vänliga mot de irakiska lagen och publiken genom att förlägga deras matcher till de bättre och centrala planerna. De har också varit vänliga nog att ta emot lag från Irak efter att registreringstiden gått ut.

Mot bakgrund av detta så har det inträffade inte bara raserat och förstört denna image och denna bild utan förmodligen gjort det omöjligt att ens försöka bygga upp den igen. Ni som begick denna osportsliga handling har inte bara skämt ut er utan förstört för oss andra och framförallt för de irakiska lagen. Ni har också förstört för arrangörerna som trott på er och som verkligen gjort allt för att skapa de bästa förutsättningar för de irakiska lagen.

Jag skulle därför inte bli förvånad om Gothia Cup:s arrangörer i fortsättningen prioriterar säkerheten först och därmed inte accepterar lag från Irak för att inte riskera att hamna i sådana situationer igen.

Även om jag skulle ha full förståelse för det så hoppas jag verkligen inte att detta sker, för det skulle slå mot lagen som jag tycker har skött sig väldigt bra och naturligtvis mot majoriteten av supportrarna som har varit skötsamma.

Till slut vill jag be de irakier som ansvarade för supporterordningen i samband med matcherna att genast ta ett möte med Gothia Cup-arrangörerna och reda ut vad som hände och se till att undvika det i fortsättningen.

Michael Yousif,

Irakisk supporter som var på plats

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.