Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Öis värvar erfaren målspruta

Skytteligavinnare i division 1 norra i fjol – i år ska Stellan Carlsson göra målen i Öis. – Det är en stor klubb som spelar i fel serie, säger anfallaren som har skrivit ett tvåårskontrakt med Öis.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Snart 29-årige Stellan Carlsson hade alternativ i Finland, Norge och Superettan när han i vintras bestämde sig för att lämna BK Forward. Till sist blev det ett byte från division 1 norra till division 1 södra och en flytt från Örebro till Göteborg.
– Många bryr sig om Öis och då är det kul. Det kändes som att de var med i de flesta matcher jag såg (i Superettan i fjol), de spelade rätt bra utan att vinna. Därför kändes det intressant, säger Stellan Carlsson.

Han har 2,5 år i BK Forward bakom sig, dessförinnan ett par säsonger i Superettan med Degerfors. På meritlistan finns även en allsvensk match med Örebro SK 2008. Stellan Carlsson hoppas kunna tillföra erfarenhet till en ung Öis-trupp.
– Jag har varit med i några år och spelat. Just i slutet av matcherna ska jag kunna vara med och bidra, säger han.

Öis-tränaren Marcus Lantz är nöjd med sportchef Kent Carlzons värvning, som möjliggjordes genom att en sponsor samtidigt anställer Stellan Carlsson.
– Mitt önskemål till Kent har varit att få ha George (Mourad) kvar – det är löst – och att få en anfallare till – nu får vi det genom Stellan, som har gjort bra med poäng, både mål och assists, säger Lantz.
Stellan Carlsson gjorde 15 mål på 23 matcher 2012 och 18 mål på 24 matcher 2013 i division 1 norra.
– Han har lovat att fortsätta med det snittet.., säger Marcus Lantz, som hoppas på en stark anfallsduo i Öis den här säsongen:
– När jag kom in var det ett stort problem, att vi hade så svårt att göra mål. George (Mourad) är bra på att göra andra spelare bättre och jag hoppas att samarbetet mellan de här två ska göra dem bättre, och även deras medspelare bättre.

Öis har fortfarande två platser som ska fyllas i truppen, som ska bestå av tjugo utespelare och två målvakter. Marcus Lantz räknar med att Oskar Wallén och Filip Holländer missar hela säsongen på grund av skada/sjukdom.
– Vi tittar på yttermittfältare, där är vi tunt besatta. Klart jag hade velat ha en anfallare till, en innermittfältare till, men nu är vi i division 1 och då är ekonomin som den är, säger Öis-tränaren.
Samtidigt är målsättningen på Öisgården glasklar, även om laget inte hunnit sätta sig ner och prata om det än.
– Klart ambitionen är att gå upp, säger Marcus Lantz.

FAKTA: STELLAN CARLSSON
Ålder:
Fyller 29 år den 5 mars
Längd: 183 centimeter
Vikt: 78 kilo
Position: Anfallare
Tidigare klubbar: Rynninge IK, Örebro SK, Karlslund IF, Degerfors IF och BK Forward.
Statistik: Gjorde 35 mål på 54 matcher i Forwardtröjan och drog på sig 15 gula kort.

Mest läst