Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
eragfgfgda

Öis förstärker med mittback

Efter veckor av spekulationer är det till slut klart. Mittbacken Johan Hammar lämnar Malmö FF för Öis. – Det känns som helt rätt steg i min karriär, säger Hammar till GP.

Sedan segern i kvalet mot Mjällby och uppflyttningen till superettan har Öis letat efter en ny mittback. Efter idogt sökande under vintern har man fått klart med ett meriterat namn.

Den reslige mittbacken Johan Hammar ansluter nu till Öis från Malmö FF. Kontraktet är skrivet på två år.

– Det känns jättebra. Det känns som helt rätt steg i min karriär. Det kommer bli jättebra, säger Johan Hammar till GP.

Varför blev det Öis?

– För att jag känner att jag måste prioritera speltid i den åldern som jag är och det känns som att man har något intressant på gång i Öis. Sedan är det en väldigt anrik klubb och stabil organisation och en fin miljö att jobba i där jag tror att jag kan utvecklas.

Johan Hammar var ungdomsproffs i Everton i mellan 2010 och 2013 innan han vände tillbaka till Malmö FF där han under sina två säsonger gjorde åtta allsvenska matcher. Under förra hösten var Hammar utlånad till norska Fredrikstad.

Uppe på Öisgården är man mycket nöjda över med sitt nyförvärv.

– Det känns fantastiskt bra, vi är väldigt nöjda. Johan var ett förstahandsalternativ för oss och vi det för honom, säger klubbdirektör Pierre Edström.

– Vi har tagit fram kriterier för varje position och han svarar väl upp till de kriterierna så som han är som spelare. Sedan är han en person som brinner mycket för sin fotboll och vi tror att han har en bra framtid för sig, säger Kalle Corneliusson, ordförande i Öis sportråd.

– Han är i rätt ålder och utvecklingsbar och vi tror att vi får in en spelare som kommer tillföra väldigt mycket både i prestationen på plan men också genom sin inställning.

Värvningen av Hammar innebär att Öis har värvat klart på försvarssidan.

– Det blir inga fler värvningar i försvaret. Det som eventuellt kommer komma in är en anfallare, säger Corneliusson.

Mest läst