Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

cc

Öis föll mot division 1-laget

Öis testade två provspelare i förlustmatchen mot Trollhättan. En var amerikanen Chris Cortez – som hoppas få stanna.– Jag gillar verkligen Sverige, säger han.

Han fick chansen från start och var en av få öisare som fick 90 minuter i går. Och Chris Cortez gav ett stabilt intryck, klev in i en target-roll bredvid William Atashkadeh, och van en hel del nickdueller.

Några chanser fick Cortez också, men skärpan att sätta bollen i mål fattades denna dag.

– Det var kul att få visa upp sig och spela match igen. jag tycker det gick ganska bra, min spelstil är att vara lite "all over the place" och hjälpa laget både i offensiven och defensiven, säger Cortez.

Han har tidigare provspelat med både Gais och Falkenberg utan att få kontrakt. Nu ser han Öis som sista chansen.

– Det börjar bli sent nu, de flesta har ju spikat sina trupper. Så om det inte blir något i Öis så har jag ett par alternativ hemma i USA. Men jag gillar verkligen Sverige och lagen har varit väldigt välkomnande, så jag hoppas att jag får stanna, säger han.

Öis dominerade matchen i den första halvleken och gjorde 1–0 sedan William Atashkadeh spelat fram Sebastian Ohlsson. I halvlekens sista minut kunde dock FCT kvittera när Robert Bagger dunkade in ett inlägg rätt upp i krysset.

Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare, Öis gjorde en hel del byten – och Trollhättan passade på att avgöra matchen i en snabb spelvändning. Den här gången var det Kenan Mehovic som avslutade säkert vid stolproten.

Den hårt jobbande och viktige William Atashkadeh var närmast att kvittera för Öis när han kom fri och rundade målvakten. Men avslutet tog i stolpen.

– Vi hade såklart velat ha ett annat resultat, men man lär sig alltid mycket av såna här matcher, säger Cortez.

Du har varit i både Öis och Gais – vilka är bäst?

– Haha, det är svårt att säga. När jag var i Gais så hade de precis börjat träna, nu är alla i bättre fysisk form. Men det kommer nog bli en bra duell mellan dem i år.

Även provspelaren Muamet Asanovski fick chansen i går. Han var inblandad i ett par farliga lägen, men lyckades inte sätta något riktigt avtryck. Den tredje provspelaren, Benjamin Fadi, stoppades av sin klubb Malmö FF från att spela matchen.

– De tycker att vi borde kunna avgöra om vi vill ha honom på de fyra träningar som han gjort, säger Öis klubbdirektör Pierre Edström.

Mest läst