Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Conny Johansson

Ännu ett S-namn lämnar sitt uppdrag

Nu lämnar ytterligare ett S-kommunalråd sitt uppdrag. Conny Johansson kliver av efter ett år.

Tidigare i veckan kom beskedet att Dario Espiga (S) lämnar kommunstyrelsen efter nio i år, i samband med att den nya gruppledaren Ann-Sofie Hermansson tillträder. Nu står det klart att biträdande kommunalrådet Conny Johansson gör samma sak.

- Efter samtal har vi bestämt att jag lämnar, säger han.

Varför?

- Nej, det var inget speciellt. Vi sa gemensamt, eller det var jag som sa, att hon skulle få välja sitt lag.

Conny Johansson har en bakgrund som byggnadsarbetare och ombudsman i Byggnads och kom in kommunstyrelsen som biträdande kommunalråd efter valet 2014. Han säger att han inte är besviken över att det bara blev ett år i Stadshuset.

- Nej, jag som kommer från idrottens värld är inte speciellt besviken. Nu har vi fått en ny lagledare och då ska hon välja sitt lag.

Ann-Sofie Hermansson säger att Dario Espiga haft sina funderingar på att gå under en tid och att han lämnade på egen begäran. Att Conny Johansson ska sluta beskriver hon som ett gemensamt beslut.

- Vi har haft en diskussion och kom gemensamt fram till att det var läge att lämna nu när det sker andra förändringar, säger Ann-Sofie Hermansson.

Blir det fler förändringar på kommunalrådsposterna?

- Jag har inte uppfattat att någon av de andra vill lämna.

Och du vill jobba med dem?

- Absolut.

Vem som ska ersätta Conny Johansson och Dario Espiga är ännu inte klart.

Ann-Sofie Hermansson valdes till ny gruppledare för Socialdemokraterna vid en extra distriktskongress för tio dagar sedan. Men än är hon inte formellt vald till kommunstyrelsens ordförande, en process som måste ske i flera steg eftersom hon inte är invald på någon post i dag.

Gårdagens kommunstyrelsemöte var under Anneli Hulthéns ledning och så kommer det se ut fram till den 24 februari. Efter det lämnar hon sin post i kommunstyrelsen. Men i fullmäktige kommer Anneli Hulthén att sitta kvar, avslöjade hon i går.

- Jag har inte avgått eller haft en tanke på att lämna fullmäktige, säger hon.

Inte en tanke?

- Jo, det kanske jag har haft, men jag har inte bestämt mig för att göra det.

Än så länge har Ann-Sofie Hermansson ingen egen arbetsplats i Stadshuset, men hon berättar att hon är där mycket för att gå på möten och få en överlämning av Anneli Hulthén.

Mest läst