Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Johan Sundström

Ännu ett JSM-guld till Frölunda

Frölundas juniorer är bäst i Sverige. Då skickar lagets bästa spelare en passning till klubbledningen. – Nu hoppas jag verkligen att de öppnar ögonen och lyfter fram hungriga juniorer, säger Johan Sundström.

I lördags vann Frölundas J18-lag SM-guld och i går visade den äldre generationen juniorer att de inte ville vara sämre. J20-laget besegrade Skellefteå med 6–3 efter en sagolik vändning. För laget gick till första periodvilan med 0–3 i baken, där Frölunda släppt in alla tre mål på returer.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var lite om och men i omklädningsrummet då. Men detta laget... det är det bästa laget jag spelat med utan tvekan. Detta är det största jag varit med om som hockeyspelare, säger Johan Sundström.

A-lagsspelarna Sundström och John Klingberg hade en stor del i vändningen när Frölunda kunde kvittera till 3-3 i mittenperioden och sedan köra ifrån Skellefteå totalt i sista.

– Här har jag en ledande roll. Jag har ett annat matchtempo i mig och försöker visa så gott jag kan och använda min erfarenhet. Jag vet att de andra tar efter mig och det är roligt. Man måste gå ner med ödmjukhet, säger Sundström.

Frölundas J20-lag har haft det tungt under delar av säsongen och missade toppåtta-placeringen i serien som tar dem direkt till slutspelsplatsen. Genom fortsättningsserien tog de sig till slutspel och väl där har laget bara växt hela vägen fram till guldet.

– Jag tror att alla kände inom sig när vi låg under med 3-0 att har vi kommit så här långt så kan vi inte förlora – det fanns inget annat än guld. Helt otroligt, säger John Klingberg.

– Vi var lite underdogs och jag tror att det här sätter lite sprätt på hockey-Sverige, säger Johan Sundström.

Samtidigt hoppas forwarden att det sätter fart på ledningen i Frölundas A-lag.

– Nu fick de ett kvitto på hur bra juniorverksamheten verkligen är, nu finns det inga ursäkter längre. Allas dröm i J20 och J18 är att ta en plats i A-laget, det kan jag lova. Nu hoppas jag verkligen att de kring A-laget öppnar ögonen och lyfter fram hungriga juniorer i stället för att titta mot finska ligan och KHL.

465517.jpg
Mest läst