Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 2
En stor polisstyrka sattes in efter dramat i och utanför restaurangen i hörnet Eklandagatan-Bergsprängaregatan.

Ännu ett gripande efter skottlossningen

22.00 Johanneberg, Göteborg. En man greps sent på onsdagskvällen misstänkt för skottlossningen i Johanneberg. Ytterligare en misstänkt är fortfarande på fri fot.

Polisen rubricerar brottet som försök till mord alternativt dråp mot polis.

Det var strax före klockan halv tre på onsdagseftermiddagen.

- Tre män ska ha gått in på en restaurang och skjutit där, men ingen ska ha skadats, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Händelsen bevittnades av två civilpoliser som var lediga och råkade befinna sig på uteserveringen.

- Det har kommit in flera samtal och enligt den första uppgiftslämnaren så hördes två, tre smällar som kan ha varit skott, säger Peder Adlersson.

Restaurangen ligger högst upp på Eklandagatan, mellan Gibraltargatan och Viktor Rydbergsgatan och denna del av gatan var avspärrad under eftermiddagen.

Enligt ett vittne som ringer GP ska flera män med motorcykelhjälmar på huvudet ha gått in på restaurangen och försökt skjuta en annan man därinne. Efter skottlossningen försvann två av dem på en mörk moped eller vespa nedför Eklandagatan mot Korsvägen.

Civilpoliserna, som enligt vittnet satt på restaurangens uteservering, blev beskjutna men träffades inte. De var - enligt Peter Adlersson - obeväpnade, men stoppade och grep en tredje man ute på Eklandagatan i närheten av restaurangen.

Han släpptes efter förhör.

- Han är inte längre misstänkt. Jag vet inte om det var en slump att han befann sig där, men det kan bli så att han blir målsägande när vi nu ser hur det är skjutet, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till GP.

Var det ett rån?

- Det är oklart, men det verkar inte vara riktat mot restaurangen.

Har ni hittat hylsor?

- Vi har gjort fynd, men det är inget jag kommenterar, säger Thord Haraldsson.

En granne, David Johansson, som bor tvärs över gatan från restaurangen, berättar för GP:s utsända:

- Jag hör en smäll och rusar då ut på balkongen. Då hör jag ytterligare två smällar. Sen försvinner två män på en moped samtidigt som två andra drar i en väska precis utanför restaurangen. Det var en mörk väska, ungefär som en stor handväska. Den ene av dessa lyckas civilpoliserna gripa, berättar David Johansson.

Mycket folk befann sig i området när dramat utspelade sig.

Marianne Blomquist har bott där ända sedan 1940, berättar hon, men aldrig varit med om något liknande.

- Det här var väldigt otäckt. Vi har haft det så lugnt och skönt här i Johanneberg förut, säger hon.

Vid 17.30-tiden bogserade en bärgningsbil, under polisers överinseende, bort en personbil på Gibraltargatan, inte långt från thai-resturangen.

Vid 21.30-tiden meddelade polisen att en misstänkt hade gripits. Ytterligare en misstänkt var fortfarande på fri fot. Ingen mer information skulle lämnas under onsdagskvällen, hette det.

Mest läst