Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Ännu ett fall av exorcism i Borås

Nu skakas Borås av ett nytt fall av exorcism. En tioårig flicka har misshandlats svårt av sina föräldrar.

Flickan omhändertogs av socialtjänsten i februari 2008, efter att föräldrarna hade ansökt om att ta med henne till Kongo för att driva ut onda andar. Då uppdagades den misshandel som föräldrarna utsatt den då tioåriga flickan för.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Flickan har berättat om misshandeln i förhör. Bland annat ska föräldrarna ha försökt trycka in elkablar i flickans mun, i syfte att driva ut onda andar. Vid ett tillfälle ska flickan ha misshandlats så svårt att hon fick föras till sjukhus i ambulans.

"Har varit på sjukhus"

– Hon har varit på sjukhus ja, säger kammaråklagare Daniel Larson till GP.

– Det här har pågått under 2007 och 2008. Hon har bott i fosterhem sedan hon tvångsomhändertogs av socialtjänsten 2008. Hon har berättat om flera saker som hon har blivit utsatt för, säger Larson.

Den 29-åriga mamman och den 37-åriga pappan är nu misstänkta för grov fridskränkning, grov misshandel och olaga frihetsberövande.

– De anhölls förra veckan men frigavs efter förhör. Men de är fortfarande misstänkta. Utredningen fortgår nu, säger kammaråklagare Daniel Larson.

Tidigare fall i Borås

Larson har tidigare väckt åtal i ett fall där en tolvårig flicka utsatts för exorcism, också det i Borås. Rättegången i det ärendet är slutförd och domen mot pappan, styvmamman och två pastorer meddelas på måndag. Föräldrarna i det fallet var medlemmar i frikyrkan The river.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter ska även familjen i det senaste fallet ha varit medlemmar hos frikyrkan The river. När GP ringer The rivers ledare Leo Hartikainen för en kommentar lägger han på luren.

Mest läst