Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
brand
Eva Egri

Ägaren till eldhärjade huset: "Fullständigt vidrigt"

– Ett halvårs arbete gick inatt upp i rök.Det säger Eva Egri som äger det eldhärjade huset i Kortedala. Samtidigt har polisen fått veta att ett möte hållits om planerna på att huset skulle bli flyktingboende.

Det var efter midnatt, natten till tisdagen, som brandkår larmades om att en villa i Kortedala stod i brand. När de kom fram var villan övertänd, och polisen misstänker att branden är anlagd. Planer fanns på att villan ifråga skulle ha blivit ett HVB-boende för flyktingar.

LÄS OCKSÅ: Planerat flyktingboende i lågor

Under natten har polisen knackat dörr i området.

– Då fick vi reda på att det så sent som i måndags ska ha varit ett möte gällande boendet. Det är inget som säger något om händelseförloppet, men det är en omständighet. Vi kan inte utesluta något i nuläget, utan inväntar den tekniska undersökningen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Huset ifråga är privatägt, och planerna på ett HVB-hem gällde cirka tio platser. Men inget var klart, poängterar ägaren, utan man har bara fört diskussioner med kommunen om husets eventuella framtid.

– Det kunde lika gärna blivit ett studenthem, säger Eva Egri, som äger huset ifråga.

– Bostadsbristen är ju stor även där, och detta kunde ju ha löst en del av problemet.

Huset behövde totalrenoveras när hon köpte det, berättar hon, och under ett halvårs tid har man nu jobbat på platsen.

– Ett enormt jobb och pengar som nu har varit förgäves. Polisen misstänker mordbrand, och det känns fullständigt vidrigt. Vad är det för människor som gör så här?

Eva Egri känner inte till att mötet på måndagen som polisen fått information om. Däremot vittnar hon om att det har varit oroligt kring huset. Folk har tagit fram offentlig information om bygglov där frågan ställts till kommunen om ett eventuellt boende i huset.

– De som har jobbat och renoverat där har blivit störda flera gånger. Folk har gått rätt in och krävt massa svar och anklagat oss för svartbygge. De har ställt bilar i vägen för att hindra framkomligheten, säger Eva Egri.

Mest läst