Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken. Kyckling och korv skärs i bitar med ett par centimeters sida. Till 4 personer behövs 500 g, men det spelar ingen roll om det är mest korv eller kyckling.
2. Stek kyckling och korv ett par minuter i enbart rapsolja. Krydda med salt och peppar. Lyft över allt till en kastrull. Stek därefter löken någon minut och slå den över kyckling- och korvbitarna.
3. Slå på en burk krossade tomater, riv i en vitlöksklyfta och tillsätt även oregano och kycklingfond. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud grytan i 6-7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Äts med spaghetti och blandad sallad.
För 4 personer
20 minuter
200 g kycklingfilé
300 g kryddig korv
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
1 msk kycklingfond
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
400 g spaghetti
blandad sallad